Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pád – šance pro všechny!

Je to nadmíru mrzuté, že mocichtiví socialisté svhrli vládu v době, kdy angažovanost ČR má velký vliv na zahraniční prestiž a též jistou dávku zodpovědnosti. Situace vzniklá bohužel jednou z povahových vlastností nás Čechů – vzájemné závisti a nepřejícnosti. Co se však stalo, stalo se. A my musíme nést následky.

 

 

 

Nyní však všichni lidé v českých zemích poslouchejte!

 

   Tento převrat, můžeme jej tak nazvat, je vítanou příležitostí pro revoluční změny v naší dosavadní politice. Potopme lstivé levicové křídlo tak rychle, jako oni poslední vládní kabinet a ozveme se my, tradicionalisté! Tato situace je šancí pro všechny,tedy ať jsme to my, kdo zvítězí.

   Je třeba urychleně naléhat na panu Prezidentovi na radikální řešení, aby netrpěl hrátky maličkých poslanečků a neprodleně poslanečků a okamžitě parlament rozpustilní řešení. ládní kabinet a ozveme se my, tradicionalisté!

 parlament rozpustil. Očekáváme, že on jakožto jediná důvěryhodná osoba vloží osud vedení ČR do svých rukou a prosadí v politice protievropský názor, který již vládne v našich srdcích. Využijme onu šanci a nedovolme ani jednomu ze současných křídel vlády se opět chytit moci, aby mohli jenom vyčerpávat státní pokladnu do svých kapes a pro lid a zemi již neudělali zhola nic. Tato příležitost je vhodná k rychlému vytvoření nové, třetí frakce z řad konzervativců. Nechť ozvou se ony mlčící hlasy lidí s dobrým názorem, ale z morálních zábran se doposud od politiky drželi stranou. Považme, že správným vývojem situace bude možné zabít hned několik much jednou ranou – Odmítnout Lisabonskou smlouvu, odmítnout radar a zdiskreditovat pochybné socialisty (pokud to již neudělali sami) v očích veřejnosti.

 

   Vážení, neberme současnou situaci na lehkou váhu. Věřte, že včerejší pád vlády může být z historického hlediska velký předěl ve vývoji naší České Republiky, třebaže jej nyní považujeme jenom za další z potyček ziskuchtivých politiků. Uvažme, že se pohybujeme na ostří nože, kdy je otázka jak kulturní, tak politické svébytnosti našeho národa velmi vrtkavá. Začněme od sebe – je třeba počít se angažovat více do politiky státu jako občané: Jsme národní stát a národ jsme podstatě my všichni, potomci Čechů, Moravanů a Slezanů, kteří zde již téměř 1500 let žijí. Ze shora máme stále oporu a zatím stále neotřesitelnou autoritu – pana Prezidenta, naši možná poslední šanci.

 

25.3.2009

Autor: Adam Vaněk | středa 25.3.2009 8:42 | karma článku: 12,96 | přečteno: 1009x
  • Další články autora

Adam Vaněk

Úvaha o létajících vejcích

V posledních dnech se česká společnost buď baví nebo horší nad útoky na vůdce české sociální demokracie Jiřího Paroubka. Názory jsou opravdu všelijaké. Sociální demokraté a jejich zastánci proti tomu oprávněně brojí a berou to jako zločin a – opravdu nečekaně – označují za válečné štváče své úhlavní nepřátele, tedy občanské demokraty. Ta to logicky popírá. A co si myslí obyčejní lidé? Kde je pravda? Co vlastně celá tato aféra způsobuje nebo dokonce může způsobit?

27.5.2009 v 12:58 | Karma: 20,58 | Přečteno: 1185x | Diskuse| Ostatní

Adam Vaněk

Morální strážce – boj proti nečestnému úplatkářství

Dle soudů lidí prostých je míra korupce nejen tam nahoře, ale je jí protkána celá společnost. To není nic divného a netypického pouze pro dobu, v níž žijí tyto generace, pouze se o tom více mluví. Nijak však nemá býti těmi řádky vyslovován souhlas nad oním jevem. Není ostatně nijak pěkné, kterak mnohé problémy jsou zametány pod stůl a lačná česká duše skáče po úplatcích jako dobrém obohacení a pak když ve společnosti jsou takto zkaženi všichni a všichni navzájem si toho jsou vědomi, nelze změnit společnost, neboť se každý bojí něco říct, aby jej páni kolegové a kolegyně neudali a sami tím sebe na čas vyřadili ze světla podezření a pohrdání slušných lidí.

21.5.2009 v 13:17 | Karma: 7,94 | Přečteno: 545x | Diskuse| Ostatní

Adam Vaněk

Být euroskeptikem neznamená nevěřit v Evropu

Stůj, člověče český a evropský a považ, že se opět pohybuješ na ostří nože! Ať máš jakýkoli názor, nikdy si nemůžeš být jist, co i Tvým jménem je projednáváno tam nahoře v honosných palácích pražských. Přeješ si snad být svědkem vzniku druhého sovětského svazu? Buď euroskeptik a zastav to šílenství! Ano, ty. Zdroje revolučních a reformních změn, zlidštělí bohové, je vždy jednotlivec. A hloupý dav je nástrojem jeho moci a vůle.

6.5.2009 v 17:23 | Karma: 13,17 | Přečteno: 828x | Diskuse| Ostatní

Adam Vaněk

Úvaha o češtině - Jazyk vskutku světový?

Někteří kritizují, že tolik vychvaluji češtinu a říkám, že je lepší než jiné jazyky. Ale já se za to nestydím a klidně řku: „Čeština jazyk lepší latiny jest.“ Co je na tom tak špatného, že mám rád svůj rodný jazyk, jak jinak si oni mudrlanti myslí, že se z oněch velkých jazyků stali velké jazyky? Jejich vlastní mluvčí je mají rádi a cení si jich a hájí je před ostatními.

15.3.2009 v 16:14 | Karma: 15,83 | Přečteno: 1428x | Diskuse| Ostatní

Adam Vaněk

Úvaha o sporu kolem Národní knihovny.

Čechové jsou vesměs národem konzervativním, co se týče vkusu. Pokud se ve světě objeví něco nového, zpravidla lid v duchu liberalismu nezůstává pozadu. Ale pokud jde o určitá společenská pravidla nebo názory, stále vládne konzervatizmus. Však ono to vůbec není na škodu, vezme-li v potaz aktuální konflikt točící se kolem výstavby nové Národní knihovny, která poněkud rozpolcuje názory lidí (třebaže ve finále jejich názory nejsou podstatné, neboť konečné rozhodnutí neovlivní).

5.2.2009 v 20:25 | Karma: 16,82 | Přečteno: 771x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1000x
Pracující filosof.