Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

WIFI

23. 9. 2008 8:23
hm

fakt nechápu,  proč odpůrci radaru argumentují omezením suverenity tím, že ve vojenském prostoru Brdy se vytvoří malá základna, kde bude max. přes 100 vojáků a techniků (těch 250 je v případě střídání, tzn. jedna parta přijela a druhá odjížíd). Osobně beru jako daleko větší a horší zásah do suverenity členství v EU, které nám generuje obrovské množství často nesmyslných vyhlášek a nařízení.

0 0
možnosti

Killingworth

23. 9. 2008 2:26
"Neco je shnileho v kralovstvi Dansk....ceskem!"

;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(

0 0
možnosti

Killingworth

23. 9. 2008 2:17
"Kulturni asimilace ve svete...."?????

;-D;-D;-D;-D:-/;-(RvRvRv(Y)

0 0
možnosti

Linde CZ

22. 9. 2008 20:22
Nemuzu souhlasit s....

...nasledujici vetou: "Spojené státy americké pouze zřídkakdy měly nějaký důležitější vliv na naše dějiny."

.

to je ukrutny omyl. Bez Spojenych statu by nase dejiny aktualne psala komunisticka strana.

0 0
možnosti

Franta Tydlitat

22. 9. 2008 20:43
Re: Nemuzu souhlasit s....

nestrašte komančema. BTW: i díky USA tady byli komunisti - nebo jste nikdy neslyšel o Jaltě?

0 0
možnosti

Kolumbo

22. 9. 2008 15:05
Evropa je dnes

ve vleku levičáků, takže se v ní žádný "společný zájem", který by hájil názor pravicově zaměřených občanů prosadit nepodaří. Pokračoval bude pacifismus, vyčuránkovství, mnichovanství a kličkování. Národní hrdost je hezká věc, ale vycházet z ní při obhajobě zájmů státu je nesmysl. Tento postoj navíc předpokládá jakýsi mezinárodní právní stav, který prostě neexistuje. Stejně jako si nemůžete během bitky dvou gangů o území říct, že ser..ete na oba, ať vám vlezou na záda a vy se budete starat jen o svý... vykoledujete si tak jenom to, že nebudete patřit k žádnému a ani jedna z band nebude vaše zájmy brát v úvahu. A protože vaše síla jako jednotlivce je nepatrná, dostanete po hubě. Stejně inteligentní by byla reakce chlapíka v Bosně, kdyby prohlásil, že kašle na Srby, Chorvaty i muslimy. On bude pěstovat cibuli, prodávat ji všem a chovat se, jako by se žádný spor nekonal - neboť ho to nezajímá a chce být zadobře se všemi.

0 0
možnosti

Jan Talafús

22. 9. 2008 15:07
Re: Evropa je dnes

je zvláštní, že to Švýcarům prochází...

0 0
možnosti

myskamiki

22. 9. 2008 15:01
ehm

opravdu si myslite, ze ta vyspa socialismu je na vychode?? Ja vidim poradny kopec socialismu opacnym smerem a jak na potvoru, vsichni mluvi romanskymi jazyky.

0 0
možnosti

Jan Talafús

22. 9. 2008 15:04
Re: ehm

Ale tak jistě, ale nemyslíte si, že to jsou spíše dobrodruzi a guerillové, které baví prostě dělat revoluce a svrhávat předchozí režimy? Situace v Jižní Americe mi přijde skoro jako bludný kruh ,co ji Španělé opustili a neudrželi se ani domácí královské dvory :-)

0 0
možnosti

ka-p

22. 9. 2008 14:55
Státy nemají přátele, jen své zájmy.

Tenhle fakt bychom si měli připomínat, v souvislosti s plánovanou radarovou stanicí v Brdech, neustále. Je tato základna v souladu s našimi zájmy? Co nám, potažmo Evropě přinese? Rozhodně nic z toho, co nám smlouva/y slibuje/í. Pro mě je rozhodující argument, že naše bezpečnost se po instalaci radaru výrazně zhorší Staneme se legitimním cílem potenciálního nukleárního útoku.

Každý rváč ví, že protivníkovi, který je v přesile se útočí přednostně na oči. Takže jediný a to ještě diskutabilní prospěch budou mít jen USA. Pozn.:Ve smlouvě SOFA se zavazujeme k vnější ochraně základny.Ten závazek nejsme absolutně schopni naplnit. Naše PVO je v troskách. Co se bude dít až "někdo kompetentní" zkonstatuje, že nejsme schopni dostát svým závázkům?Nejsem ochoten akceptovat, že naše nelegitimní vláda dělá  cíl ze mne a mé rodiny a ještě z nás dělá hlupáky.

0 0
možnosti

erben3

22. 9. 2008 15:09
Re: Státy nemají přátele, jen své zájmy.

Nádherná a hlavně pravdivá věta v titulku Vašeho příspěvku R^

0 0
možnosti

mard

22. 9. 2008 14:45
To co píšete se mi moc nezdá.

Sice možná máte pravdu v tom, že i pravičák může být proti radaru, ale většina pravičáků chápe, že když bude potřeba, tak nás Německo předhodí Rusku a bude si libovat jak dorbý obchod udělalo. Evropská Unie se za nás nepostaví, neboť EU má zcela různorodé zájmy a cíle. A to jak s Lisabonskou ústavou, tak i bez ní. Ještě že je tady NATO a zejména její nejsilnější člen - USA! To je záruka naší bezpečnosti, nic jiného. A pokud nejsilnější člen NATO s námi chce mít bližší vztahy, tak jsem jen rád. A pokud prosazují něco, co jde proti srsti komunistům a Rusům, tak to nemůže být nic špatného.

0 0
možnosti

Jan Talafús

22. 9. 2008 14:54
Re: To co píšete se mi moc nezdá.

Kývnu vám na to, až řeknete to samé třeba po tom, co nás vydrancuje nějaká cizí armáda jen kvůli tomu, že tu ten radar máme.

   A jestli jsou USA takoví kamarádi, proč jsme jim museli chtě-nechtě dát Tamaru? Kdybychom byli tak dobří kumpáni, proč by jim mělo vadit, že vidíme jejich letadla? Americký názor na Čechy bych viděl stejný nebo horší než takový, jaký na nás mají Němci :-P

0 0
možnosti

vver440

22. 9. 2008 14:29
mno, vesměs je článek pravdivej

a lidem kteří radr obhajujou vůbec nevadí, že jim vláda v čele nedoučeným lampasákem lhala. aspoň je vidět, co je to za sortu.:-©

0 0
možnosti

Franta Tydlitat

22. 9. 2008 21:02
Re: mno, vesměs je článek pravdivej

no, museli by myslet! Potom ještě také něco vědět. A obojí bolí. Ale zase by si nenechali nakukat cokoli od takového Tupolánka. Qui bono, je ta základní otázka. A podle toho již vyjde i odpověď. Jenom tohohle ti géniové nejsou schopni (jak by řekl jejich guru Tupolánek: je to pod mé rozlišovací schopnosti). Jenže: copak on nějaké má?

0 0
možnosti

Todd Berrtuzzi

22. 9. 2008 14:24
Stačí si přečíst jednu větu

"Spojené státy

americké pouze zřídkakdy měly nějaký důležitější vliv na naše dějiny.

Podotýkám, že uznání Československa jako Dohodového, samostatného a vítězného

státu v roce 1918 či osvobození Plzně 8.5.1945 jsou nevypustitelné, ale na

současnou situaci nemají žádný vliv" a člověk dál ten blábol nemusí číst. 

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

22. 9. 2008 14:24
Re: Stačí si přečíst jednu větu

pro zasmání http://adamvanek.blog.idnes.cz/c/34732/Korporace-drti-narod.html;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1000x
Pracující filosof.